Τι διαβάζει ο Φώτης Κουβέλης

Τι διαβάζει ο Φώτης Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για το βιβλίο που διαβάζει αυτή την εποχή

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται εν μέσω συνεδρίου και πυρετωδών διαβουλεύσεων για το μέλλον του κόμματος, αποκάλυψε το βιβλίο που διαβάζει αυτή την εποχή.

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στον ΣΚΑΙ και δήλωσε μεταξύ άλλων πως διαβάζει ιστορία και ποίηση.

Ανέφερε μάλιστα ότι  αυτό τον καιρό διαβάζει το βιβλίο "Ο δεξιός εξτρεμισμός στην Ευρώπη", το οποίο αποτελεί συλλογικό έργο αρκετών συγγραφέων.

Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, υπογράμμισε επίσης ότι σπάνια διαβάζει βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, αφού απολαμβάνει το χαρτί και τη μυρωδιά του.

Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της

Υπενθυμίζεται ότι με τριάντα λευκά και χωρίς "κατά", υπερψηφίστηκαν το Σάββατο στο 3ο Συνέδριο οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία.

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.

"Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της" επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες του 3ου Συνεδρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης, "δεν πρόκειται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόκειται για τη δική μας πρόταση στρατηγικής για την αριστερή διακυβέρνηση".

"Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια", σημείωσε.

"Δήλωσα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες ότι είναι στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (σσ: η παραίτησή του) για να μη υπάρξουν, από το βαρύ κλίμα του αποτελέσματος, φυγόκεντρες τάσεις. Θα είμαι υποψήφιος ξανά και θα αποφασίσει το συνέδριο", εξήγησε ο κ. Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, εκτός του κ. Κουβέλη, ανακοίνωσε επισήμως και ο υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος Δημήτρης Λουκάς που πρόσκειται στο Αριστερό Δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα προκλήθηκε αναταραχή όταν η ΚΟ, με ομόφωνη απόφασή της, κάλεσε τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία και να διευκολύνει τις εξελίξεις στο κόμμα, ανοίγοντας το δρόμο σε κάποιον άλλο υποψήφιο.

Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη χαρακτήριζαν το δίλημμα των βουλευτών ως εκβιαστικό, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα θέσει τελικά εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία την Κυριακή, αψηφώντας την απόφαση των εννέα βουλευτών.

SHARE:

24Media Network