Τι δίνει και τι θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση, τι ζητά η τρόικα

Τι δίνει και τι θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση, τι ζητά η τρόικα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Στόχος η επίτευξη μίας συμβιβαστικής συμφωνίας για τη μεταμνημονιακή εποχή. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Το παζάρι με την τρόικα συνεχίζεται, με στόχο την επίτευξη μίας συμβιβαστικής συμφωνίας για τη μεταμνημονιακή εποχή.
 

Το Σαββατοκύριακο κάθε άλλο παρά εύκολο πρόκειται να είναι για την κυβέρνηση, καθώς μετά τη νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα, η οποία ζητά κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (το οποίο υπολογίζει στα 2,5 δισ ευρώ), λήψη μέτρων για το ασφαλιστικό και αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να αποστείλει e mail στην τρόικα προτείνοντας:

*Την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ώστε να αποφευχθεί η αύξηση στα είδη διατροφής και τα φάρμακα.

*Την αύξηση των ορίων ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης (ουσιαστικά κατάργηση των πρόωρων συντάξεων) ώστε να αποφευχθούν παραμετρικές ευρύτερες αλλαγές.

Η κυβέρνηση, που είχε εξαρχής αποδεχθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, έχει ήδη συμφωνήσει να παραμείνει και ως χρηματοδότης μέχρι το 2016 και αναζητείται πλέον η μορφή της συμμετοχής του στην επόμενη ημέρα.

Το Μαξίμου προκρίνει το σενάριο τα υπόλοιπα του ΔΝΤ να προστεθούν στα 11,4 δις του ΤΧΣ και να αποτελέσουν το “μαξιλάρι” της μίας, ενιαίας, προληπτικής γραμμής στήριξης.

Δεν επιθυμεί επίσης για προφανείς πολιτικούς λόγους να υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα