Τι συζήτησε ο Ηλιόπουλος με σωματείο ρακοσυλλεκτών

Τι συζήτησε ο Ηλιόπουλος με σωματείο ρακοσυλλεκτών

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους του σωματείου ρακοσυλλεκτών ΕΡΜΗΣ. Τι είπαν οι δύο πλευρές.

Με εκπροσώπους του σωματείου ρακοσυλλεκτών «ΕΡΜΗΣ», συναντήθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, στα γραφεία της «Ανοιχτής Πόλης».

Το προεδρείο του σωματείου «ΕΡΜΗΣ» περιέγραψε λεπτομερώς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρακοσυλλέκτες στο κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι τους στον Ελαιώνα. Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του σωματείου υπογράμμισε:

ADVERTISING

Την παντελή αδιαφορία του Δήμου, καθώς τους έδιωξαν από το χώρο που λάμβανε χώρα το παζάρι και αυτή τη στιγμή νοικιάζουν ιδιωτικό χώρο.

Το αίτημά τους για ένα εκσυγχρονισμένο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών παζάρι σε χώρο στον Ελαιώνα που θα παραχωρηθεί από το Δήμο.

Να θεσμοθετηθεί από την πολιτεία ο ορισμός του «ρακοσυλλέκτη»

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανέλυσε τη συνολική πρόταση της Ανοιχτής Πόλης. Εξήγησε, με σαφήνεια, στο σωματείο «Ερμης», πως ως δήμαρχος Αθηναίων θα οριοθετήσει σε κατάλληλο χώρο και σε συνεργασία με τα σωματεία των ρακοσυλλεκτών, ένα μεγάλο, σύγχρονο, υπαίθριο παζάρι (Flea Market) που θα ομορφαίνει την πόλη. Εξήγησε παράλληλα, πως αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένους και απαράβατους κανόνες για τα σωματεία των ρακοσυλλεκτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση

24Media Network