Τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας επικαλέστηκε στη Βουλή ο Θεοδωράκης

Τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας επικαλέστηκε στη Βουλή ο Θεοδωράκης
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις διαφημίσεις που έδιναν οι τράπεζες εν μέσω capital controls στην Αυγή

“Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου και εξήγησε:

“Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε,τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα. Στο ασφαλιστικό. Στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία”, αναφέροντας ως παράδειγμα τα ολοήμερα σχολεία. ” Όλα προς τα κάτω,  όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο -το πρότυπο των μισών υπουργών σας. Ένα ναυάγιο ιδεών. Ένα σύμπλεγμα Αγίου φωτός και κότερου”, σχολίασε.

Ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις διαφημίσεις που έδιναν οι τράπεζες εν μέσω capital controls στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή

“Τι αξία έχουν οι διαφημίσεις τραπεζών. Στην εποχή των capital controls;  Οι πολίτες μπορούσαν να τραβήξουν μόνο εξήντα ευρώ και η Αυγή διαφήμιζε τράπεζες!  Κοιτάς τα νούμερα που έδωσαν, οι τράπεζες, και τα ευρήματα κραυγάζουν. Ο Ριζοσπάστης που έχει σταθερά διπλάσια κυκλοφορία από την Αυγή παίρνει συνολικά 60.000 ευρώ ενώ η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος παίρνει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ”, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

” Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Είναι και το κράτος. Το ευρύτερο κράτος. Οι ΔΕΚΟ. Βλέπουμε τις διαφημίσεις τους στα κομματικά σας Μέσα. Αλλά δεν μας λέτε πόσο εισπράξατε;  Γιατί; Μάθαμε ότι το Μαξίμου σταμάτησε τον κ. Δραγασάκη που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθούν, μαζί με τα στοιχεία των τραπεζών και τα στοιχεία των ΔΕΚΟ και του δημοσίου”, συνέχισε, καταλήγοντας:  “Το Ποτάμι ζητάει να δημοσιοποιούνται σε μόνιμη βάση οι χορηγίες των ΔΕΚΟ προς τα ΜΜΕ.”

Ο κ.Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζει αυτά που μέχρι χθες έλεγε ότι δε θα ψηφίσει, ενω σχολίασε ότι κλείνει τον Εθνικό Κήπο ενώ προηγουμένως νυχθημερόν κατήγγειλε το αστυνομικό κράτος.

“Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν  αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» είναι κυρίως ότι η οικονομια δε βγαίνει με τέτοια νούμερα.  Θα αποτύχετε επειδή υπονομεύετε την παραγωγή και την δημιουργία”, δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα