Τη θητεία του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφερε ως πρότυπο ο Τζιτζικώστας

Τη θητεία του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφερε ως πρότυπο ο Τζιτζικώστας

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ μίλησε στη Λάρισα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την φορολόγηση των αγροτών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας περιόδευσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Λάρισας, ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του, που είχε ως κεντρικό θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υπερφορολόγηση των αγροτών.

«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του να δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά μόνο να επιβάλλουν φόρους. Το Εθνικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη της χώρας, που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εκεί βρίσκονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας», είπε καταχειροκροτούμενος ο κ. Τζιτζκώστας.

-Παρουσιάζοντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε:

«Μειώσαμε και παρακάμψαμε, όπου υπήρχε ανάγκη, το συγκεντρωτισμό της κεντρικής διοίκησης. Επενδύσαμε στη συνεργασία με τους φορείς, τα επιμελητήρια, τις τοπικές κοινωνίες, τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ουσιαστικά αποτελέσματα στον τόπο μας.

Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα.

Πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στις πληρωμές έργων. Αυτοί δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι χρήματα σε μια στεγνή αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές, νέο εισόδημα».

-Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στους αγρότες, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

«Δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα τον πυλώνα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση.

Πετύχαμε να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή του τόπου μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγουμε.

Δώσαμε έμφαση στην πιστοποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ώστε να αναγνωρίζονται στις διεθνείς αγορές ως ασφαλή, επώνυμα και ποιοτικά, για να κερδίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Στηριχθήκαμε στο μοντέλο παράγω - εξάγω. Ένα μοντέλο που λειτουργεί, και μπορεί να λειτουργήσει σε όλη τη χώρα».

-Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα προσωπικά για την επιλογή του να φορολογήσει σε βαθμό εξόντωσης τον αγροτικό κόσμο της χώρας:

«Αντί να βάζει φόρους ο κ. Τσίπρας ας ενεργοποιήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζει φοροκαταιγίδες, ας ενεργοποιήσει επιτέλους, το Νέο Αγροτικό ΕΣΠΑ, ας προσπαθήσει να αντλήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ή αν δεν μπορεί να τα κάνει, ας δώσει χώρο στις τοπικές κοινωνίες, στους ίδιους τους αγρότες, που και μπορούν, και θέλουν και ξέρουν, να διεκδικούν, να παράγουν, να δίνουν αξία στα ελληνικά προϊόντα. Ετοιμάζονται τώρα, να επιβάλουν και την πιο βαριά φορολογία στους αγρότες. Οι αγρότες ποτέ δεν ζήτησαν να μη φορολογούνται, αλλά να φορολογούνται δίκαια, με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους, τα πραγματικά έσοδά τους. Είναι όμως άλλο αυτό, που είναι από όλους αποδεκτό, και άλλο η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και η εξόντωση του πρωτογενούς τομέα από τον κ. Τσίπρα».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το μεσημέρι επισκέφτηκε τα Φάρσαλα, τη Νίκαια, το Κιλελέρ, την Ελασσόνα και τον Τύρναβο, καταλήγοντας στη Λάρισα.

Σε όλες τις περιοχές είχε συναντήσεις με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με πολίτες, που έσπευσαν να του εκφράσουν τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητά του.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας, αλλά και της ΟΝΝΕΔ, ενώ αύριο συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλία, αρχίζοντας από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ολοκληρώνοντας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απόστολος Τζιτζικώστας, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network