Τι “βλέπει” στις περιοδείες του ο Τσίπρας

Τι “βλέπει” στις περιοδείες του ο Τσίπρας
"Είδα την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοένα εντείνεται η κοινωνική οργή λένε στην Κουμουνδούρου. Διέξοδο στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έλκει πλέον ακόμη και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία η κυβερνητική πολιτική, έχει διαμορφώσει μια ανεπίστρεπτη πορεία φθοράς για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τα καλά έχει εδραιωθεί αυτή η πεποίθηση στην Κουμουνδούρου και ενισχύεται με κάθε νέα περιοδεία στις πόλεις ή στις γειτονιές που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αυτή που έκανε χθες στην αγορά μίας τυπικής συνοικίας της Αθήνας, την Καλλιθέα.

Η κοινωνία λέει “ναι” στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εντείνει την τακτική της άμεσης επαφή με τους πολίτες ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε που για πρώτη φορά έθεσε επισήμως το αίτημα της διενέργειας πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας πως η πολιτική αλλαγή είναι πλέον κοινωνικό ζητούμενο. Έκτοτε – σύμφωνα με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου – μήνα το μήνα καταγράφεται ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση στις περιοδείες του η λαϊκή δυσαρέσκεια. Μάλιστα αυτή έχει «εκτοξευθεί» το τελευταίο διάστημα ως απότοκο της περεταίρω όξυνσης του κύματος ακρίβειας που είναι η καθημερινότητα για την χώρα το τελευταίο 8μηνο.

Οι εικόνες που αποκομίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του και στις συζητήσεις με τους πολίτες έχουν εκτός από το στοιχείο της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, και αυτό της εναπόθεσης ελπίδας στο άμεσο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα αιτήματα για άμεση μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ αλλά και της μείωσης του πανδημικού χρέους, δεν βρίσκουν απλά «ευήκοα ώτα» αλλά γίνονται αντιληπτά ως αυτονόητα από τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζητά με επαγγελματίες στην Καλλιθέα Eurokinissi

Απελπισία στους μικρομεσαίους

Το στοιχείο της απελπισίας καταγράφεται σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες, όμως κυρίαρχο είναι στους μικρομεσαίους επαγγελματίες που ζουν σε καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας ακόμη και για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα τα μηνύματα που «λαμβάνει» ο Αλέξη Τσίπρας ακόμη και αυτή την εορταστική περίοδο, είναι πως δεν υπάρχει ουσιαστική άνοδο στην αγορά και σε καμία περίπτωση δεν «φαίνεται» στην συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού το «δώρο» του Πάσχα.

Σε πολιτικό επίπεδο στην Κουμουνδούρου διαπιστώσουν ότι υπάρχει μια στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον από πολίτες που κινούνται στον χώρο της αριστεράς ή του κέντρου, αλλά και από ψηφοφόρους της Ν.Δ. Όπως ανέφερε στέλεχος της Κουμουνδούρου το φαινόμενο στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, ανθρώπων που δηλώνουν ότι ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση όμως τώρα στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον σύνηθες. Γεγονός που συμβαδίζει άλλωστε και με τις τάσεις που διαφαίνονται αν δει κανείς τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων.

Συνεχίζεται η επαφή με τους πολίτες

«Είδα την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία» ανέφερε στην περιοδεία του στην Καλλιθέα ο χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Εστιάζοντας μάλιστα στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτερου μισθού σημείωσε ότι «εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Και έχουμε δεσμευθεί και απαιτούμε να πάει στα 800 ευρώ εδώ και έναν χρόνο, πριν έρθει η κρίση» προσθέτοντας μάλιστα πως «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει την πρακτική των περιοδειών σε Αττική και Περιφέρεια και το επόμενο διάστημα. Αν και τις επόμενες γιορτινές μέρες θα βρίσκεται με την οικογένειά του στην Αθήνας.

Οι επαφές με τους πολίτες θα συνδυαστούν, όπως είναι αναμενόμενο, με την προσπάθεια ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή προδιαγράφθηκε με τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου του κόμματος. Θυμίζουμε ότι στις 15 Μαϊου θα πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλη την χώρα για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που δεν κρύβουν στην Κουμουνδούρου ότι προσδοκούν πώς θα δώσει νέα ώθηση στην πορεία που έχει ως καταληκτικό στόχο την νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, καθώς και τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνηση, με άμεση προτεραιότητα την λήψη μέτρων ανακούφισης της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα