Έμποροι σε Τσίπρα: Με τους λογαριασμούς ρεύματος δεν περισσεύει τίποτα

Έμποροι σε Τσίπρα: Με τους λογαριασμούς ρεύματος δεν περισσεύει τίποτα

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τα παράπονα καταστηματαρχών και καταναλωτών στην αγορά της Καλλιθέας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταναλωτές και καταστηματάρχες από την έκρηξη της ακρίβειας, την μείωση του εισοδήματος και την περιορισμένη κίνηση στην αγορά και τις ημέρες του Πάσχα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην αγορά της Καλλιθέας.

«Με 400 ευρώ πως να ζήσεις; Να πληρώσεις ΔΕΗ; Έχουν ανέβει οι τιμές στον ουρανό» τόνισε μία συνταξιούχος μιλώντας με τον κ. Τσίπρα, εκφράζοντας την αγωνία της πως αυτά που αγόρασε με την σύνταξή της δεν θα φθάσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Κρεοπώλης στην αγορά της Καλλιθέας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά. «Πέφτει ο τζίρος σταθερά. Με τους λογαριασμούς ρεύματος δεν περισσεύει τίποτα» τόνισε και πρόσθεσε πως «παίρνουν ή λιγότερα πράγματα ή και καθόλου. Εκεί που έπαιρναν ένα αρνί, παίρνουν μισό ή ένα τέταρτο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ιδιοκτήτης μανάβικου τόνισε πως «κουτσά στραβά βγάζαμε ένα μεροκάματο. Τώρα τα παίρνει όλα η ΔΕΗ», εκφράζοντας την απόγνωσή του για την προσπάθεια που κάνει να σπουδάσει παράλληλα τα δύο παιδιά του, ένα στην Κοζάνη και ένα στα ΤΕΙ στο Αιγάλεω.

«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Θέλω για τα παιδιά μου κοντά στο ένα χιλιάρικο. Βάλε το σπίτι, βάλε το μαγαζί. Να σου δείξω λογαριασμό ΔΕΗ; 782 ευρώ! Πως θα μπορέσω να τα καταφέρω; Πολύ δύσκολα! Βάζω 100 και 150 ευρώ στη ΔΕΗ. Παίρνουν από δικηγορικά γραφεία και μου λένε «θα στο κόψουμε». Τραμπουκισμός. Να μου κόψουν το ρεύμα;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άλλος καταστηματάρχης μιλώντας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως όλη η αλυσίδα της αγοράς έχει διαλυθεί λόγω της ακρίβειας και σημείωσε πως «δεν ανοίγουμε τους λογαριασμούς. Φοβόμαστε μην πάθουμε εγκεφαλικό».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε μία κάτοικος της Καλλιθέας, η οποία την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε με πολίτες του απευθύνθηκε λέγοντας: «Άξιος. Πρόεδρε σε πολέμησα, αλλά τώρα πολεμάω για εσένα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα