Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Φάιμαν: Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για το προσφυγικό

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Φάιμαν: Τι συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί για το προσφυγικό

Επικοινωνία είχαν οι ηγέτες Γερμανίας και Αυστρία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην οποία συζήτησαν περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Ειδική ομάδα από την Αυστρία έρχεται στην Ελλάδα για να συμβάλει στο έργο της Frontex

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βέρνερ Φάιμαν με αντικείμενο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου για καλύτερη φύλαξη των συνόρων και συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου που προβλέπει τη μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά και τη λήψη μέτρων από ελληνικής πλευράς με τη δημιουργία των περίφημων hot spots στα νησιά, οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για την εμβάθυνση της συνεργασία τους στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Μέρκελ, Φάιμαν και Τσίπρας συμφώνησαν την περαιτέρω τριμερή συνεργασία για τη βέλτιστη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. 

Δέσμευση Αυστρίας και Γερμανίας για βοήθεια

Στη συζήτηση, Μέρκελ και Φάιμαν επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκαν και στην ανάγκη για περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη, τόσο σε επίπεδο κονδυλίων, όσο και σε επίπεδο στελέχωσης των αρμοδίων για το προσφυγικό υπηρεσιών.

Η Ελλάδα θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέσουν σε λειτουργία τα κέντρα καταγραφής προσφύγων. Συγκεκριμένα, τα hot spots σε Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο ως το τέλος Νοεμβρίου.

Έρχεται στην Ελλάδα ειδική ομάδα από την Αυστρία

Επιπλέον, στη συζήτηση συμφωνήθηκε η αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού από την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στις υπηρεσίες  FRONTEX και ΕASO. Τέλος συζητήθηκε και η επίσκεψη του μου Φάινμαν στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνγκελα Μέρκελ προς Ε.Ε.: Πρόβλημα τα σύνορα Ελλάδας με Τουρκία

SHARE:

24Media Network