Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-αλ Σίσι μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-αλ Σίσι μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε παλαιότερη συνάντηση τους Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για πιθανή συμφωνία στο ζήτημα της ΑΟΖ

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επικοινωνήσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία θα μπορούσε μετά από διαπραγματεύσεις να υπογράψει συμφωνία με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο πρωθυπουργός τόνισε την σημασία της συνεργασίας ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο με τρόπο που να προωθεί στην προώθηση των συμφερόντων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι οι διμερείς συνεργασίες, προωθούνται υπό το φως των κοινών θέσεων και συμφερόντων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα