Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Έχω γίνει διάσημη από τη λίστα, αλλά δεν κάνατε τίποτα για να την αξιοποιήσετε

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012.  Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.)
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.Τι συζήτησαν

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και στα στα τρέχοντα θέματα της οικονομίας, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τις κοστολογημένες προτάσεις της προς τους θεσμούς, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network