Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Κανείς δεν θα το πίστευε πριν τρία χρόνια

Τσίπρας και Ζάεφ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Τσίπρας και Ζάεφ μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών EUROKINISSI

Τι συζήτησαν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζια ή τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, αν πριν τρία χρόνια έλεγαν ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Ο,τι σε μια ΕΕ που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυνάμεις των δυο χωρών.

Υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE: