Τηλεοπτικές άδειες: Σε δόσεις η καταβολή του τιμήματος

Τηλεοπτικές άδειες: Σε δόσεις η καταβολή του τιμήματος
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τμηματικά θα καταβάλουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες οι υποψήφιοι, σύμφωνα με σχετική τροπολογία. Υποχρέωση υποβολής στοιχείων κόστους για τα "δώρα" που προσφέρονται σε περιοδικά και εφημερίδες

Τη δυνατότητα τμηματικής καταβολή του τιμήματος της κάθε τηλεοπτικής άδειας από τους υποψήφιους αγοραστές, προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, ενόψει της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Τη ρύθμιση αυτή είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Κάθε υπερθεματιστής, θα μπορεί να καταβάλει το τίμημα σε τρεις ισόποσες δόσεις με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές, που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου, εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Την 1η δόση εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, τη 2η εντός 1 έτους από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και την 3η εντός 2 ετών από τη χορήγηση

Εάν κάποιος δεν καταβάλλει μία δόση εκπίπτει κ τη θέση του λαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, ενώ σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της δόσης ανακαλείται αυτοδικαίως η άδεια.

Επίσης, με άλλη τροπολογία, οι εκδότριες επιχειρήσεις περιοδικών και εφημερίδων, υποχρεώνονται να υποβάλλουν στοιχεία κόστους των αγαθών που περιλαμβάνονται στις εκδόσεις τους ως προσφορές.

Με ΚΥΑ καθορίζεται η διαδικασία και κάθε λεπτομέρεια εφαρμογής της υπό ψήφιση ρύθμισης.

Η Αιτιολογική έκθεση υποστηρίζει ότι: «με τη συγκεκριμένη διάταξη καθιερώνονται όροι διαφάνειας και ενισχύεται η ευχέρεια ελέγχου της διακίνησης των συγκεκριμένων αγαθών (περιοδικών και εφημερίδων).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα