Στην Αλγερία ο Κάρολος Παπούλιας

Launching of Submarine `Okeanos`, a 35 years old submarine that was restored at Skaramagas shipyards, on October 20th,2014 /    ``,    ,  ,  20  2014
Launching of Submarine `Okeanos`, a 35 years old submarine that was restored at Skaramagas shipyards, on October 20th,2014 / ``, , , 20 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδα στο λαό της Αλγερίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη χώρα

Επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από πρόσκληση του Αλγερινού ομολόγου του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ο κ. Παπούλιας και η ολιγομελής συνοδεία του έφτασαν στο Αλγέρι το Σάββατο το βράδυ και το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το Μνημείο των Μαρτύρων της Αλγερινής Επανάστασης και το Μουσείο Αγωνιστών όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η επίσκεψή του συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του αλγερινού λαού, την 1η Νοεμβρίου 1954 επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δίκαιου αγώνα της Αλγερίας για αυτοδιάθεση και υπήρξε εκ των πρώτων κρατών που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με την ανεξάρτητη Αλγερία το 1962.

Ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και στο μέλλον να επιδεικνύει την αμέριστη συμπαράσταση και τη φιλία της προς τον λαό της Αλγερίας.

Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Αμπντελμαλέκ Σελάλ ενω το απόγευμα είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Το βράδυ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που του παραθέτει ο Αλγερινός Πρόεδρος.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται τη Δευτέρα οπότε έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί την παλιά πόλη του Αλγερίου (Casbah), και νωρίς το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα.

SHARE:

24Media Network