Την άλλη εβδομάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον προοδευτικό πόλο

Την άλλη εβδομάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον προοδευτικό πόλο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ως «κίνηση καλής θέλησης» προς τη Χαριλάου Τρικούπη ερμηνεύεται η απόφαση για αναβολή της συγκέντρωσης στο Ταε Κβο Ντο από τις 27 Μαρτίου για μετά το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Στόχος η καλύτερη προετοιμασία.

Την άλλη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το δεύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα προέρχεται κυρίως από στελέχη της κεντροαριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνεργασία με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και με στενούς του συνεργάτες όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, συζητά σε αυτή τη φάση κυρίως με προσωπικότητες, προκειμένου να τις πείσει να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόφαση του πρωθυπουργού, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, είναι να μην τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Αντιθέτως στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7 η συνδιάσκεψη του προοδευτικού πόλου στο Ταε Κβο Ντο, που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, αναβάλλεται για μετά το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Μαρτίου.

Το σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει στελέχη της «Γέφυρας» και άλλων συλλογικοτήτων της κεντροαριστεράς, ως «κίνηση καλής θέλησης» προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι η καλύτερη προετοιμασία της Συνδιάσκεψης, καθώς ο πρωθυπουργός επιδιώκει ο προοδευτικός πόλος να πραγματοποιήσει στο Ταε Κβο Ντο «επίδειξη δύναμης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα