Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση
Η Βουλή των Ελλήνων εξωτερικά Eurokinissi

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή να ξεκινήσει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως αποφάσισε πριν λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων. Παράλληλα, την επόμενη Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 6 η ώρα μετά την αναμενόμενη για σήμερα κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με αφορμή την επίθεση που έκανε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει, ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει, όπως έχει το δικαίωμα, την ψήφο δυσπιστίας προς τον Π. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, ώστε, όπως έχει επισημάνει, να αποτρέψει την ΝΔ από το να αποφύγει να τοποθετηθεί για όλα τα ανοικτά πολιτικά ζητήματα, όπως η θετική πορεία της οικονομίας και το σκάνδαλο Novartis.

Για σήμερα αναμένεται κι η κατάθεση στην Βουλή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις για τις οφειλές σε εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία. Η συζήτηση της ρύθμισης αναμένεται να ξεκινήσει στις επιτροπές της Βουλής την Τετάρτη ώστε να είναι έτοιμη για εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα και για ψήφιση την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα