Τις θεματικές εκδηλώσεις ξεκινά η ΝΔ: Πρώτος σταθμός η Πάτρα για “ανάπτυξη- επενδύσεις- δουλειές”

Τις θεματικές εκδηλώσεις ξεκινά η ΝΔ: Πρώτος σταθμός η Πάτρα για “ανάπτυξη- επενδύσεις- δουλειές”
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική συγκέντρωση Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξειδικεύει το γαλάζιο πρόγραμμα ανά τομείς, με έμφαση βέβαια στο σχέδιο του για την οικονομία, ενώ θα έχει και συζητήσεις με πολίτες, α λα Αμερική. Πότε αναμένονται νεότερα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Από την Πάτρα ξεκινά σήμερα η Νέα Δημοκρατία τις θεματικές εκδηλώσεις, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως την κύρια μέθοδο επικοινωνίας με τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο… αμερικανικού τύπου αντί για τις “παραδοσιακές” ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να εξειδικεύει το γαλάζιο πρόγραμμα ανά τομείς και να επικοινωνεί στους πολίτες κάθε φορά συγκεκριμένες πτυχές του σχεδιασμού του, εστιάζοντας σε μία θεματική ανά εκδήλωση. Εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης έχει πολλάκις δηλώσει ότι θέλει εν όψει των εθνικών εκλογών να μιλά θετικά, για τις προτάσεις της ΝΔ, και όχι να μπαίνει σε αντιπαράθεση πόλωσης, η οποία στο Μοσχάτο θεωρούν ότι ευνοεί το ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα στις περιοδείες του θα συνεχίσει στο μοντέλο της άμεσης επαφής με τους πολίτες και της ανάδειξης των ζητημάτων κάθε περιοχής, εξηγούν γαλάζια στελέχη.

Αντικείμενο της πρώτης θεματικής εκδήλωσης της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οινοποιείου της AchaiaClauss, θα είναι όχι τυχαία το τρίπτυχο “ανάπτυξη- επενδύσεις- δουλειές”. Ενώπιον 500 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι τοπικών και παραγωγικών φορέων, στελέχη της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και γαλάζια στελέχη, ο κ.Μητσοτάκης θα αναπτύξει το πιο βασικό κομμάτι του προγράμματος του και ουσιαστικά κύριο προεκλογικό επιχείρημα του. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσει εξάλλου ως βασικό στόχο, εφόσον οι πολίτες του εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση, να επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 4%, ώστε να μπορεί να υπάρξει μείωση φόρων και στήριξη των αδύναμων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία. Κατά τον κ.Μητσοτάκη άλλωστε βασική προϋπόθεση και για την ανάπτυξη αλλά και για τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Και από την Κω, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα προχθές το βράδυ, ο κ.Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα άρει τα εμπόδια που, όπως εκτίμησε, δεν επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη από την οποία θα ωφελούνται όλοι. “Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα. Πρέπει από αυτό το μέρισμα ευημερίας να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες” είπε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης, σταθερός στη δική του ιδεολογική πρόταση. Επισήμανε επίσης ότι η μείωση των φόρων και των εμποδίων για τις επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων.

Μετά την περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναπτύξει το σχέδιο του και στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων. Το Σαββατοκύριακο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση- συζήτηση με πολίτες κατά τα αμερικανικά πρότυπα.

Εν τω μεταξύ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα οποία όμως δεν αναμένεται να ανακοινωθούν συνολικά πριν το τέλος της εβδομάδας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι βουλευτές και στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ, ακόμη και όσοι έχουν εκδηλώσει και… δημόσια την επιθυμία τους όπως ο Δημήτρης Καμμένος και ο Κώστας Κατσίκης, θα βρουν κλειστή από ό,τι φαίνεται τη γαλάζια πόρτα, με αποτέλεσμα να στρέφονται στο κόμμα Βελόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα