Τίτλοι τέλους για τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair. Αποστρατεύονται στον Άραξο

Τίτλοι τέλους για τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair. Αποστρατεύονται στον Άραξο

"Αποστρατεύονται" τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair. Τελετή στην 116 πτέρυγα μάχης στον Άραξο (Pics)

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της στρατιωτικής ηγεσίας, αποστράτων και πολλών επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, η τελετή απόσυρσης από την ενεργό δράση των αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ, έπειτα από 39 χρόνια υπηρεσίας στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την τελετή, στάθηκε ιδιαίτερα στους πιλότους των αεροπλάνων.

Όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «τον σημερινό αποχαιρετισμό τον γιορτάζουμε σαν μια αναφορά τιμής στους εκατοντάδες πιλότους μας, που από το 1975 και μετά ήταν η ψυχή αυτών των αεροπλάνων». Ανάμεσά τους, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν 13 πιλότοι που έπεσαν στο καθήκον και δεν υπάρχουν πια. Ακόμη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η σημερινή τελετή είναι αναφορά τιμής και στο ίδιο το οπλικό σύστημα , το οποίο, όπως είπε, «το προμηθευτήκαμε ως χώρα με μεγάλες θυσίες από τον Ελληνικό λαό».

Τίτλοι τέλους για τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair. Αποστρατεύονται στον Άραξο

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «σήμερα η Πολεμική Αεροπορία περνά σε μια νέα εποχή, αφού η αποχώρηση των Α-7 Corsair ΙΙ δεν αφήνει κενό, διότι έρχονται τα υψηλής τεχνολογίας F 16 Block Advance, που είναι τα τελειότερα στο είδος τους, για να καλύψουν τις αμυντικές μας ανάγκες».

Τίτλοι τέλους για τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair. Αποστρατεύονται στον Άραξο

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, τονίζοντας ότι υπέρτατη αποστολή της είναι να εξασφαλίζει την ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σήμερα εξ ονόματος της Ελληνικής Πολιτείας εξέφρασα τον δημόσιο έπαινο, την αναγνώριση και σεβασμό και προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η τελετή απόσυρσης των αεροπλάνων ξεκίνησε με δοξολογία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, όπου εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ανώτατοι αξιωματικοί, πρώην χειριστές των Α-7 Corsair ΙΙ, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων καθώς και πολλοί επισκέπτες.

Στην συνέχεια ακολούθησε αεροπορική επίδειξη με Α7 Corsair ΙΙ και σύγχρονα αεροσκάφη F16.

Πηγή: Έθνος

SHARE:

24Media Network