Το “αυτοί είστε” του Τσίπρα για τον Κουτσούμπα και τις δηλώσεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το “αυτοί είστε” του Τσίπρα για τον Κουτσούμπα και τις δηλώσεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια

"Ήταν λάθος η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη youtuber Zoe Pre.

Στη YouTuber Zoe Pre μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, μεταξύ αυτών και ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. “Κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης, κάναμε την ταυτότητα φύλου, και μάλιστα τότε φάγαμε πολύ ξύλο. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης έλεγε για τον εξωγήινο στον Υμηττό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις θέσεις του ΚΚΕ όπως διατυπώθηκαν από τον Γ.Γ. του, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Αλ. Τσίπρας είπε: “δεν έχει να κάνει την προσωπική σου επιλογή, έχει να κάνει με τη δυνατότητα από την πολιτεία σε κάποιον να επιλέξει να μην παντρευτεί, όπως εγώ, που επέλεξα να κάνω σύμφωνο συμβίωσης, αλλά είχα τη δυνατότητα να παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο στην εκκλησία ή στο δημαρχείο. Το θέμα είναι να έχουν τη δυνατότητα από την πολιτεία τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Αυτό σημαίνει ίσα δικαιώματα, αυτό σημαίνει δικαιοσύνη. Ήταν λάθος απάντηση αυτή του κ. Κουτσούμπα, αλλά αυτοί είστε”.

Το απόσπασμα όπως ανέβηκε στο Twitter account του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Zoe Pre, εδώ:

Θυμίζουμε εδώ πως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε μιλήσει προσφάτως για την καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια από το κόμμα του, όταν ερωτήθηκε σχετικά από τη Ναταλία Γερμανού, στη συνέντευξη που της παραχώρησε για την εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε αναλύσει το σκεπτικό του κόμματος πίσω από την καταψήφισή του, που όπως είπε διαπερνά τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Όπως είχε δηλώσει αναλυτικά ο ίδιος, στην εκπομπή του ALPHA:

“Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε, στη συνέχεια, ότι: “Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Έχουμε κάνει τέτοιες προτάσεις στη Βουλή. Προς τι λοιπόν ο λόγος να στηριζόμαστε σε έναν παρωχημένο αναχρονιστικό θεσμό που είναι ο γάμος, είτε με τη μορφή του πολιτικού ή θρησκευτικού είτε με τη μορφή του συμφώνου συμβίωσης.

“Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία ή τρανσβοφία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους”, είχε πει ακόμη και πρόσθεσε: “Τόσο η αναδοχή όσο και η τεκνοθεσία, άσχετα αν είναι ετερόφυλο η ομόφυλο το ζευγάρι, θα μπορούσε να γίνεται με τη συμμετοχή επιστημόνων, διεπιστημονικής ομάδας με ευθύνη της κοινωνίας, του κράτους”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα