Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι ζήτημα πολιτικό

Άποψη από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Άποψη από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στάση αναμονής τηρεί το Μαξίμου μέχρι το Eurogroup της Πέμπτης το οποίο θεωρεί "κλειδί" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. "Παραμένει στόχος μας να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση", τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι μια επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου για τα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος: Πρωτογενή πλεονάσματα, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σε σχέση με την αξιολόγηση και την επιστολή που έχει στείλει ήδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τους εταίρους. Στην περίπτωση που βρεθεί εκεί κοινή γραμμή εκτιμούν πως η διαπραγμάτευση θα "ξεκολλήσει".

Οι ίδιες πηγές εξακολουθούν να επισημαίνουν πως είναι πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό και χαρακτηριστικά τονίζουν πως "δεν μπορεί να λυθεί στο Χίλτον ακόμα και με την επιστροφή των θεσμών".

Σε σχέση με τα μέτρα από το Μαξίμου εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους παραμένουν, όμως στη γραμμή πως τα μέτρα θα είναι προληπτικά, δεν θα νομοθετηθούν και επιμένουν πως δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

"Παραμένει στόχος μας να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση", τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς  κατά το briefing.

"Η Κομισιόν δουλεύει με την Ελλάδα για να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις", σημείωσε..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η αξιολόγηση και τα όρια της κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network