Το Μαξίμου αδειάζει Πλεύρη για την επίθεση σε Δούκα για τη σημαία Παλαιστίνης

Διαβάζεται σε 2'
Σημαίες της Παλαιστίνης την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα
Σημαίες της Παλαιστίνης την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα InTime

Είναι άδικο να κατηγορείται ο δήμαρχος Αθηναίων για σημαίες που υψώθηκαν σε δημόσιο χώρο, παραδέχθηκε ο Π. Μαρινάκης με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα.

Αν και η κυβέρνηση έχει ανοιχτό μέτωπο με το Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, φαίνεται ότι στο Μαξίμου διαπίστωσαν ότι η επίθεση του Θάνου Πλεύρη με αφορμή τις παλαιστινιακές σημαίες την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα ήταν αβάσιμη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, φάνηκε αρχικά να “χαϊδεύει” ακραία δεξιά αντανακλαστικά, δηλώνοντας ως θέση αρχής ότι: “Στο παρελθόν έχουμε δει, δήμαρχοι να χρησιμοποιούν τα δημαρχεία ως κάστρα και να υψώνουν άλλες σημαίες πέραν της ελληνικής. Αυτές είναι εικόνες που δε θέλουμε να δούμε. Μόνη σημαία που μπορεί να υψώνεται στο δημαρχείο είναι ελληνική”, είπε ειδικότερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως στη συνέχεια άδειασε ουσιαστικά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. “Τώρα, το να κατηγορούμε τον κ.Δούκα για σημαίες που υψώθηκαν σε δημόσιο χώρο είναι άδικο. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα κριθεί από το έργο του και από το πόσο θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της πρωτεύουσας”.

Υπενθυμίζεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα στάθηκαν αφορμή για επιθέσεις κατά του κ.Δούκα. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν βέβαια από την άκρα δεξιά, όμως γρήγορα τη σκυτάλη πήρε η ακραία δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, επέρριψε ειδικότερα ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων για την παρουσία ανθρώπων με παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα.

“Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του”, υποστήριξε ο κ. Πλεύρης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ άλλωστε, μαζί με άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΛΑΟΣ όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, έχουν τα τελευταία χρόνια αφήσει την αντισημιτική ρητορική και έχουν γίνει ένθερμοι υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ, ακολουθώντας σε αυτό τη “γραμμή” της τραμπικής ακραίας δεξιάς των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα