Τι απαντά το Μαξίμου στο ερώτημα εάν ο Αυγενάκης θα είναι ξανά υποψήφιος

Διαβάζεται σε 3'
Λευτέρης Αυγενάκης
Λευτέρης Αυγενάκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι συμπεριφορές τύπου ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, είναι η πρώτη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος της ΚΟ ή υποψήφιος βουλευτής”, δήλωσε ο Π.Μαρινάκης. Πότε τελικά ενημερώθηκε το Μαξίμου για τα “νταηλίκια” Αυγενάκη

Την επικοινωνιακή ζημιά από την υπόθεση με τον Λευτέρη Αυγενάκη προσπαθεί να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποσχέθηκε ότι ο διαγραφείς βουλευτής δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και επικαλέστηκε ότι με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Αυγενάκης έχει χάσει και το δικαίωμα συμμετοχής στα κομματικά όργανα της ΝΔ.

Απάντησε έτσι στην κριτική της αντιπολίτευσης για “μισή διαγραφή”, δεδομένου ότι ο κ.Αυγενάκης δεν έχει διαγραφεί και από μέλος της ΝΔ. Αλλά και στα σενάρια ότι ο βουλευτής προσμένει ότι θα επιστρέψει πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, εξ ου και μετά τη διαγραφή του δήλωσε ότι παραμένει ΝΔ.

“Οι συμπεριφορές τύπου ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, είναι η πρώτη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος της ΚΟ ή υποψήφιος βουλευτής. Είναι αδιανόητο, γιατί υποτιμά και τη δουλειά των υπόλοιπων βουλευτών”, απάντησε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ.Αυγενάκη είναι η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε βουλευτή: Η διαγραφή από την ΚΟ, που συνεπάγεται αποχώρηση από τα όργανα του κόμματος όπως η Πολιτική Επιτροπή”, επικαλέστηκε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

“Και αυτό έγινε μέσα σε λίγες ώρες, αμέσως μόλις κατέστη εφικτή η παρουσία του βουλευτή στην καθ ύλην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας. Μετά την παροχή εξηγήσεων ελήφθη – μετά από εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου του κόμματος- η απόφαση αυτή”, συνέχισε. Ενώ τόνισε ότι η απόδοση και η αποτελεσματικότητα κρίνονται σε βάθος χρόνου, αλλά “σε ζητήματα συμπεριφοράς δεν υπάρχει χρόνος. Οι πολίτες δικαίως είναι αυστηροί”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε μάλιστα να αντεπιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο γεγονός ότι παραμένουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππας.

Πότε τελικά ενημερώθηκε το Μαξίμου για τα “νταηλίκια” Αυγενάκη

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε και την κριτική πως χρειάστηκαν ώρες για να διαγραφεί ο κ. Αυγενάκης. Υποστήριξε αντίθετα ότι ήταν ακαριαία τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού. Ανέφερε μάλιστα ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού (χωρίς να διευκρινίσει ποιος) αμέσως μόλις εστάλη σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές η ανακοίνωση- καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο το βράδυ της Τρίτης, επικοινώνησε με τον κ. Αυγενάκη ζητώντας εξηγήσεις.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από το βίντεο λίγο πριν εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πάνελ και αντέδρασε ακαριαία λέγοντας ότι ο κ. Αυγενάκης θα κληθεί για εξηγήσεις και πως συμπεριφορές τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν είναι αποδεκτές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πάντως πως: “Όταν υπάρχει μία είδηση ή ανακοίνωση ζητάς εξηγήσεις, γιατί έχουν υπάρξει και περιπτώσεις, που δημοσιεύματα έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε συνοψίζοντας: “Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι την Τρίτη αργά το βράδυ επικοινώνησε συνεργάτης του πρωθυπουργού με τον κ.Αυγενάκη για την ανακοίνωση και τα δημοσιεύματα. Δεν υπήρχαν ακόμη δεδομένα, όπως προέκυψαν με το βίντεο το πρωί.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα