Το Μαξίμου εύχεται στον Κασσελάκη… ευτυχισμένο το 2012 με Ζωή και Γιάνη

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Σκωπτικά σχολίασε ο Π. Μαρινάκης το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προτείνει μέτρα που κοστίζουν 70 δισ ευρώ.

Μία πρόγευση από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια έδωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταρχήν κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται μη κοστολογημένα μέτρα που τελικά αγγίζουν τα 70 δισ ευρώ. Ενώ σχολίασε σκωπτικά το άνοιγμα του Στέφανου Κασσελάκη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία Κασσελάκη ότι με τη δική του κυβέρνηση πιθανώς να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι το δημοσιονομικό κόστος σε αυτή την περίπτωση θα ήταν 2,2 δισ ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 8,8 δισ για μία τετραετία.

Σημείωσε δε ότι αυτή η νέα πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται σε εξαγγελίες που ήδη φτάνουν τα 40 με 50 δισ ευρώ και στην υπόσχεση για 5% του ΑΕΠ στην υγεία. “Είχα πει ότι μέχρι τη συζήτηση στη Βουλή μπορεί να φτάσουμε στο μισό ΑΕΠ. Ήδη τα μέτρα που υπόσχονται φτάνουν τα 60 με 70 δισ ευρώ”, πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και το 2012- 2015 “έταζε τα πάντα στους πάντες” και σχολίασε: “Είδαμε που οδήγησε η εκλογή κυβέρνησης με πρόγραμμα που δεν κοστολογήθηκε και ήταν ουτοπικό”. 

Ως προς το κάλεσμα του κ. Κασσελάκη σε Κωνσταντοπούλου – Βαρουφάκη, ο κ. Μαρινάκης είπε: “Να ευχηθούμε ευτυχισμένο όχι το 2015, ευτυχισμένο το 2012. Και να θυμίσουμε πως όταν ήταν στην ίδια πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου, δεν είχαμε 13ο και 14ο μισθό, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση της ανεργίας, αυξήσεις στις συντάξεις. Ουρές στα ΑΤΜ είδαμε, την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας είδαμε”. 

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ. “Έχουμε πει ότι δημοσιονομικά δε βγαίνει μία τέτοια άσκηση. Και όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει θετική επίδραση. Μάλλον είναι βέβαιο ότι η μείωση του ΦΠΑ δε θα φανεί στους καταναλωτές”, είπε. Παρέπεμψε επίσης στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ποια ποια κυβέρνηση θα μπορούσε δημοσιονομικά να κάνει κάτι, χωρίς να εκτροχιάσει την οικονομία της χώρας και δεν θα το έκανε.

“Θα παρακαλούσαν να εξάγουμε την τεχνογνωσία Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλου σε όλη την Ευρώπη και να λύσουμε τα προβλήματα μας” σχολίασε επίσης, επιμένοντας στα περί εισαγόμενης ακρίβειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα