Το παρασκήνιο της παραίτησης Μακρυδημήτρη-Μορώνη από τη ΝΕΡΙΤ: Η ΔΕΘ, ο Τσίπρας και η Βούλτεψη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ MOTIONTEAM

Οι αιφνίδιες εξελίξεις που αναστάτωσαν το Μαξίμου, λίγο μετά την απόφαση- βόμβα για τις απολύσεις στην ΕΡΤ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Η παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη χθες αναστάτωσε το Μαξίμου και κρύβει “θολό” παρασκήνιο.

Ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλημ ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τριβές στις σχέσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και οι εκτιμήσεις έλεγαν πως ήταν ζήτημα χρόνου αυτές να εξελιχθούν σε ευθεία σύγκρουση. Αφορμή φέρεται να στάθηκε ο τηλεοπτικός χειρισμός της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Η κάλυψη και των δύο γεγονότων, την ώρα που το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο χρόνος μοιράστηκε μεταξύ της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο και της συνέντευξης τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή (εκ των πραγμάτων βέβαια, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη τύπου από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), άναψε το φιτίλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μακρυδημήτρης και ο κ.Μορώνης (στελέχη και οι δύο της Ν.Δ επί σειρά ετών) φέρονται να συμφώνησαν τη μετάδοση και της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου με “αντάλλαγμα” την αποδοχή εκ μέρους του κ.Τσίπρα ερώτησης από τη ΝΕΡΙΤ την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει. Αυτό με τη σειρά του φέρεται να προκάλεσε ενόχληση στο Μαξίμου, που επικαλούνταν την αρχή της αναλογικότητας στην κάλυψη, με την κ.Βούλτεψη να εμπλέκεται στη συζήτηση λόγω του ρόλου της ως κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η σύγκρουση κατέληξε στην παραίτηση του κ.Μακρυδημήτρη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από περίπου 4 μήνες τον αποπεμφθέντα Γιώργο Προκοπάκη, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ και ενώ τρεις ημέρες πριν απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ακύρωνε απολύσεις εργαζομένων της ΕΡΤ, με ανοιχτό το θέμα της προσφυγής εναντίον της σε δεύτερο βαθμό φυσικά.

SHARE:

24Media Network