Το πόρισμα-φωτιά των εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ

ΑΘΗΝΑ-στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, Δευτέρα9 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ-στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, Δευτέρα9 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ EUROKINISSI

Στοιχεία που προκαλούν σάλο και καταθέσεις που καίνε περιέχει το πόρισμα των δύο οικονομικών εισαγγελέων

Καταθέσεις φωτιά και στοιχεία που προκαλούν σάλο αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ περιέχει το πόρισμα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη αρμοδίως από τις Αρχές της Γαλλίας, περιέχει συνολικά 2062 αρχεία, ενώ η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB), περιέχει 2059 στοιχεία.  

ADVERTISING

Έτσι, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι κάποιος αφαίρεσε από την πρωτότυπη λίστα τρία ονόματα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της σύγκρισης του περιεχομένου των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Δηλαδή του αντιγράφου του αρχικού που ελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο και του πιο πρόσφατου που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές από τις γαλλικές μετά από σχετικό αίτημα.

Ιδιαίτερη αξία για τη διαφορά αυτή έχει η κατάθεση του Διευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ κυρίου Θεόδωρου Φλωράτου μέλους της τριμελούς επιτροπής που μετέβη πρόσφατα και μάλιστα αυθημερόν στην Γαλλία με προκειμένου να παραλάβει εκ νέου την περίφημη λίστα και ο οποίος μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, κατέθεσε τα εξής ενδιαφέροντα:

"Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής.

Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι.

Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχει αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη".

Δείτε αναλυτικά το πόρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμφωνία Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε προανακριτική για Παπακωνσταντίνου

Διεγράφη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ πριν από 2 μήνες

SHARE:

24Media Network