Το πορτρέτο της ημέρας αυστριακής εφημερίδας ανήκει στο Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013. 
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Το πορτρέτο του Αντώνη Σαμαρά - πορτρέτο της ημέρας φιλοτεχνεί η αυστριακή εφημερίδα "Κλάινε Τσάιτουνγκ"

Στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είναι αφιερωμένη η στήλη "Το πορτρέτο της ημέρας", στο φύλλο της Πέμπτης της ευρείας κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας "Κλάινε Τσάιτουνγκ".

Το πορτρέτο έχε τίτλο "Ο έξυπνος πρωταθλητής τένις" και παραθέτει αρκετά βιογραφικά στοιχεία του, με τους σταθμούς στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Το ότι σε λίγους μήνες θα γίνει 63 χρόνων, δεν φαίνεται στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο λεπτός, αθλητικός πρωθυπουργός, ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε Έλληνας πρωταθλητής τένις, μοιάζει να είναι το πολύ 55, σημειώνει στο δημοσίευμα και προσθέτει πως συμμαθητές του στο Κολλέγιο Αθηνών θυμούνται ότι ήδη ως γυμνασιόπαιδο είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει πρωθυπουργός, αλλά χρειάστηκε να περιμένει αρκετά μέχρι να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, την έδρα των αρχηγών των ελληνικών κυβερνήσεων.

Από τον Ιούνιο του 2012 έχει εκεί την έδρα του, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο χρόνο, γιατί η θητεία του διαρκεί κανονικά μεν ως το 2016, ωστόσο η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία συρρικνώνεται και είναι ελάχιστοι οι παρατηρητές που πιστεύουν ότι ο κ. Σαμαράς θα αντέξει τόσο πολύ, γράφει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ο δρόμος στο ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα δεν υπήρξε για τον Αντ. Σαμαρά μια ευθεία γραμμή παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλές προϋποθέσεις, με τους εύπορους γονείς του - ο πατέρας του ήταν διακεκριμένος καρδιολόγος - να τον στέλνουν για οικονομικές σπουδές στο Amherst College στη Μασαχουσέτη, το 1976 να ολοκληρώνει το Master στο Χάρβαρντ και τον επόμενο χρόνο να εκλέγεται, μόλις 26 χρονών, για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Στα 38 του χρόνια ήταν υπουργός Οικονομικών και αργότερα Εξωτερικών, ανεβάζοντας τους εθνικιστικούς τόνους, κάτι που οδήγησε το 1993 σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ως μοναχικός αγωνιστής ίδρυσε ένα δικό του κόμμα, την "Πολιτική Άνοιξη", που όμως "άνθισε" για λίγο μόνον καιρό, για να επανέλθει ο ίδιος το 2004 στη Νέα Δημοκρατία, να εκλεγεί το 2009 αρχηγός της και να αναδειχθεί τον Ιούνιο του 2012, με τη βοήθεια του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αρχηγός της κυβέρνησης, σημειώνει η "Κλάινε Τσάιτουνγκ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, που ήδη άρχισε, ο κ. Σαμαράς θέλει να αποδείξει ότι η επικρινόμενη σε ολόκληρη την Ευρώπη, Ελλάδα, είναι ένας αξιόπιστος εταίρος.

Το πορτρέτο της ημέρας αυστριακής εφημερίδας ανήκει στο Σαμαρά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network