Το σπριντ και το στοίχημα της κυβέρνησης στο Ελληνικό

Το σπριντ και το στοίχημα της κυβέρνησης στο Ελληνικό

Σήμερα σύσκεψη στο Μαξίμου. Στόχος οι τρεις αναγκαίες ΚΥΑ να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι 10 Αυγούστου, ει δυνατόν και νωρίτερα, ώστε σε τρεις μήνες από την έκδοση να έχουν μπει οι μπουλντόζες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδώσει συμβολική, πέραν της ουσιαστικής, σημασία στο να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, καθώς πέραν από το πρακτικό αποτέλεσμα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα σηματοδοτήσει και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν καίριες επενδύσεις.

Για το λόγο αυτό σημερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τω πρωθυπουργώ με στόχο να προχωρήσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ΚΥΑ που ακόμη εκκρεμούν, δηλαδή για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης, θα έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ωστόσο γίνεται προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουν οι ΚΥΑ και νωρίτερα, ώστε να μπουν οι μπουλντόζες το συντομότερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση στόχος ειναι το έργο να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση είναι ότι από την ώρα που θα έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ απαιτούνται δύο με τρεις μήνες προκειμένου να έχει λυθεί το ζήτημα και να υπάρχουν τα πρώτα απτά βήματα, εφόσον έχει λυθεί και το θέμα του καζίνο.

Το ζήτημα του Ελληνικού αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι το Ελληνικό θα ξεκινήσει εντός του 2019, αλλά δεν παρέλειψε να απονείμει και εύσημα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στον προκάτοχό του Γιάννη Δραγασάκη και τη βουλευτή Πέτη Πέρκα, που υπήρξε συντονίστρια της προηγούμενης κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο αλλά απλώς θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα δηλαδή ουσιαστικά θα υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα συμφωνία. «Αυτό που θα κάνουμε εμείς για το Ελληνικό έρχεται υπό μία έννοια σε συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει εντός του 2019. Δε θα φέρουμε άλλο νομοσχέδιο μόνο που θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη συμφωνία», είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα