Το Ταε Κβον Ντο επισκέφτηκε ο Νίκος Τόσκας

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για να καταθέσουν για την υπόθεση Πανούση, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για να καταθέσουν για την υπόθεση Πανούση, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

«Εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Με το πέρας της επίσκεψής του, ερωτηθείς σχετικά από παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Τόσκας είπε τα εξής:

«Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, το ίδιο και στον άλλο χώρο πιο πέρα στο Ελληνικό, στο γήπεδο του χόκεϊ, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κύριος Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη ως Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης, αλλά όχι μόνο, γιατί ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ έτσι.

Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές. Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα Ευρωπαϊκά και, πλέον, καλείται η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας, και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ο κ. Τόσκας, απατώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους για την επιστολή του προς τον κύριο Αβραμόπουλο και για το αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη Schengen, απάντησε πως δεν εννοούσαν με τον κ. Μουζάλα αυτό στην κοινή τους επιστολή, αλλά πως ενημερώνουν τον Έλληνα Επίτροπο για «τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια λοιπόν αφορούσε το θέμα των επιστροφών, δεν αφορούσε θέματα Schengen».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network