Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Μελόνι: Στο επίκεντρο ενέργεια και μεταναστευτικό

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Μελόνι: Στο επίκεντρο ενέργεια και μεταναστευτικό
Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, η οποία έχει σκληρή γραμμή απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, είχε ο Κ. Μητσοτάκης. Τι συζήτησαν 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι, την οποία συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μελόνι προχώρησαν σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου σε μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ έδωσαν έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή κρίση και το Μεταναστευτικό, καθώς και οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ιταλία ως χώρες της Μεσογείου.

Συμφώνησαν επίσης για συνεχή και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου. Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Η εκλογή της ακροδεξιάς Μελόνι στην Ιταλία είχε σοκάρει όλη την Ευρώπη, η οποία όμως αναγκαστικά συνομιλεί πλέον μαζί της, ενώ ειδικά η Αθήνα αναζητεί απεγνωσμένα συμμάχους τόσο στο μεταναστευτικό, όσο και στο ενεργειακό, καθώς η συζήτηση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο μοιάζει να μπλοκάρει λόγω “γερμανικού δακτύλου”.

Η κ.Μελόνι υπενθυμίζεται ότι αρνείται την αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία από τα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα σοκαριστικές εικόνες με ανθρώπους να πηδάνε στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα