Ιταλία: “Μπρα ντε φερ” της κυβέρνησης Μελόνι με ΜΚΟ για την αποβίβαση μεταναστών που διασώθηκαν

Ιταλία: “Μπρα ντε φερ” της κυβέρνησης Μελόνι με ΜΚΟ για την αποβίβαση μεταναστών που διασώθηκαν
Μετανάστες αποβιβάζονται από το Geo Barents στο λιμάνι της Κατάνης ap

Μετά το Humanity 1, και το πλοίο Geo Barents με 572 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθε στο λιμάνι της Κατάνης. Αρνείται την αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες η κυβέρνηση Μελόνι.

Στο λιμάνι της Κατάνης στην Σικελία εισήλθε το απόγευμα της Κυριακής το πλοίο Geo Barents, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που μετέφερε 572 μετανάστες που διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ματίας Τζιλ, δήλωσε ότι «μετά από παραμονή στη θάλασσα και την φυλάκιση σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης της Λιβύης, όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στο Geo Barents δικαιούνται να κατέβουν στην ξηρά». Στο μεταξύ, στα ανοικτά του λιμανιού της Κατάνης βρίσκονται άλλα δυο πλοία, το Rise Above και το Ocean Viking, τα οποία πραγματοποίησαν επίσης επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών.

Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, είναι ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στα πλοία των ΜΚΟ αλλά μόνον σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στα ανήλικα και στις γυναίκες. Η νέα αυτή τακτική εφαρμόσθηκε και με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Ηumanity 1, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Κατάνης, την περασμένη νύχτα. Τελικά, επετράπη η αποβίβαση σε 145 ανθρώπους ενώ σε 34 άνδρες απαγορεύθηκε να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τον Τύπο, ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Humanity 1 να εξέλθει από το λιμάνι. Όμως ο κυβερνήτης του δήλωσε ήδη ότι δεν πρόκειται να το πράξει, διότι το σημείο αναφοράς του είναι το διεθνές δίκαιο και οι κανόνες του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα