Το τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μέρκελ για ευχές "αποκάλυψε" την επίσκεψη

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 η Γερμανίδα καγκελάρθιος Άνγκελα Μέρκελ. 
Στην Καγκελαρία στο Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουγός και με διαπραγματευτικό όπλο το νέο πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, θα προσπαθήσει για την παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στη χώρα μας κατά δύο χρόνια.
Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 η Γερμανίδα καγκελάρθιος Άνγκελα Μέρκελ. Στην Καγκελαρία στο Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουγός και με διαπραγματευτικό όπλο το νέο πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, θα προσπαθήσει για την παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στη χώρα μας κατά δύο χρόνια. EUROKINISSI

Για ευχές, με αφορμή την ημέρα επανένωσης των δύο Γερμανιών, τηλεφώνησε στην Άγκελα Μέρκελ ο Αντώνης  Σαμαράς και έμαθε για την επίσκεψή της στην Αθήνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην Γερμανίδα Καγκελάριο, για να της μεταφέρει τις ευχές του για την επέτειο επανένωσης των δύο Γερμανιών.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό ό,τι συμβαίνει εν αναμονή της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα από την πρωτοποριακή Live Blogging πλατφόρμα του NEWS 247.

Το τηλεφώνημα είχε διάρκεια περίπου 10 λεπτά και στη διάρκειά του, η κα Μέρκελ γνωστοποίησε στον Σαμαρά, ότι αναζητείται ημερομηνία έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας γαι να επισκεφτεί τη χώρα μας.

Δύο ημέρες αργότερα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η κα Μέρκελ πήρε τον κ. Σαμαρά στο κινητό, για να του γνωστοποιήσει ότι την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο τον Αύγουστο, η Καγκελάριος είχε αποδεχθεί πρόταση να επισκεφτεί τη χώρα μας, αλλά ήταν ανοιχτή η ημερομηνία, παρότι γινόταν μια προετοιμασία με ορίζοντα τα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο.

Το χρονοδιάγραμμα άλλαξε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, λόγω των προστριβών της Καγκελαρίου με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και κατόπιν της απόφασης του κ. Σαμαρά, να ξεκινήσει κύκλο επαφών κορυφής για το αίτημα της επιμήκυνσης.

Το αίτημα για συνάντηση με την κα Μέρκελ επικαιροποιήθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, με την επισήμανση ότι πρέπει να έχει γίνει, πριν από τις 18 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Καγκελαρία είχε απαντήσει αυθημερόν θετικά, αλλά παρέμεινε ανοιχτό εάν η συνάντηση θα γινόταν εκ νέου στο Βερολίνο ή στην Αθήνα.

Σε ενδιάμεση τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει στην κα Μέρκελ, ότι έχει πολιτικά βαρύνουσα σημασία ένα ταξίδι στην Αθήνα.

Και η Γερμανίδα Καγκελάριος την ημέρα επανένωσης της Γερμανίας, έκλεισε θέση για Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποια μηνύματα θα φέρει η Μέρκελ στην Αθήνα

Μέρκελ σε Σαμαρά: "Θέλω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αρκεί να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις"

SHARE:

24Media Network