Τον νέο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Τσίπρας

2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Χωρίς να αποκλείει ακόμα και τις διαγραφές στελεχών στο μέλλον ο πρωθυπουργός μίλησε για την λειτουργία των τάσεων μέσα στο κόμμα και έθεσε όλα τα επίδικα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αέρα ανανέωσης, τονωτικές ενέσεις και κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας την ίδια ώρα σαφή μηνύματα στους δανειστές σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το χρέος.

Το μνημόνιο που μεσολάβησε από το 1ο στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τα δεδομένα και την βάση της συζήτησης και αυτό ήταν φανερό και στα πρώτα «πηγαδάκια» των Συνέδρων λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβει στο βήμα.

Ακόμα και τα «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας μαρτυρούσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα κόμμα εξουσίας που έχει σήμερα και αύριο πολλά να συζητήσει για το μέλλον του. Απολογισμός, το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς στον 21ο αιώνα, ο ρόλος του κόμματος, οι προγραμματικές αιχμές είναι θεματικές μέσα από τις οποίες οι Σύνεδροι θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη νέα θέση που θέλουν να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες τάσεις πριν και μετά το Συνέδριο πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις για την γραμμή που θα ακολουθήσουν καθορίζοντας την ίδια ώρα και τους εκπροσώπους τους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Συνέδρων στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Η λειτουργία του κόμματος από εδώ και πέρα απασχολεί πολύ τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό φάνηκε από τα αυστηρά μηνύματα που επέλεξε να δώσει βάζοντας για πρώτη φορά στο τραπέζι του διαλόγου της αριστεράς το ενδεχόμενο διαγραφών για μεμονωμένες περιπτώσεις με την Επιτροπή Δεοντολογίας που πρότεινε να συσταθεί. «Δε μπορεί να χαράζεται στρατηγική για τη κυβερνητική πολιτική κάπου έξω από το κόμμα, χωρίς το κόμμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «οφείλουμε πέρα από όλα να το νοηματοδοτήσουμε με τη φυσική παρουσία της φυσικής πολιτικής ηγεσίας και των στελεχών στα όργανα του κόμματος».

Εν όψει ανασχηματισμού επέλεξε να δώσει αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς, τονίζοντας ότι «το κόμμα χρειάζεται ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο» και ότι «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του Κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή της ηγεσίας, παρά να είναι υπουργός».

Οι παρουσίες που μαγνήτισαν τα φώτα της δημοσιότητας εκτός από τον Φώτη Κουβέλη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Στέφανο Τζουμάκα ήταν και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο του Tae Kwon Do και σηματοδότησαν την διεύρυνση που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα ως κόμμα εξουσίας, σε μια προσπάθεια, όμως να διατηρήσει και το αριστερό ριζοσπαστικό του προφίλ που τον ανέδειξε στην κυβέρνηση. Ηλίας Λιβάνης, Ηλίας Λογοθέτης και Κώστας Ασλάνης συμπλήρωσαν το πάζλ, ενώ υπήρχαν και άλλοι πρώην εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη από τον συνδικαλιστικό ακόμα και τον αγροτικό χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Αξιολόγηση και χρέος ταυτόχρονα

Οι φράσεις- κλειδιά της ομιλίας Τσίπρα: Η επιλογή του ευρώ, το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα λατινικά

Το καλωσόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στον "σύντροφο Φώτη"

SHARE:

24Media Network