Τον Τσίπρα στη Βουλή θέλει να φέρει η ΝΔ για το άρθρο 16

Τον Τσίπρα στη Βουλή θέλει να φέρει η ΝΔ για το άρθρο 16
Έδρανα στη Βουλή Eurokinissi

Αίτημα προκειμένου να συζητηθεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ώρα του πρωθυπουργού θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Μητσοτάκης έχει εξάλλου προαναγγείλει ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Συζήτηση για το άρθρο 16 και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στη Βουλή επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη στο Σκάι, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να φέρει το θέμα στην ώρα του πρωθυπουργού.

Στόχος της ΝΔ είναι να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή καθώς θεωρεί ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι ώριμο αίτημα στην κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 μέχρι τέλους.

Μεταξύ άλλων είπε προς τον κ.Τσιπρα: “Αν κάποιος όπως εσείς κι εγώ εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, γιατί τους στερούμε αυτό το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο; Γιατί με τη στάση σας σήμερα συναινείτε στο να φεύγουν από την πατρίδα μας δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά για να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια; Και στερείτε από την οικονομία μας πολύτιμα έσοδα. Και γιατί τελικά η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διατηρεί το κρατικό μονοπώλιο στην εκπαίδευση  όταν αυτό έχει καταργηθεί ακόμα και στη Βόρειο Κορέα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα