Τόσκας για Μακεδονικό και αντιπολίτευση: Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι

Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι, δήλωσε ο Τόσκας
Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι, δήλωσε ο Τόσκας EUROKINISSI

"Με τη συμφωνία ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών", τονίζει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Σε δήλωση προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σχετικά με τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Στην δήλωσή του αναφέρει:

“Ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών και έχουμε σήμερα μια συμφωνία που ρητά εξαλείφει τις συγχύσεις και αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό ενώ διασφαλίζει την πολιτισμική μας κληρονομιά και την ιστορία μας.

Η διεθνής θέση της χώρας αναβαθμίζεται ως ένας πυλώνας σταθερότητας και κέντρο φιλειρηνικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η χώρα και ο Πρωθυπουργός χαίρουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών δημιούργησε ένα επιτυχημένο πρότυπο διπλωματίας που το είχε ανάγκη η Ελλάδα. Από αυτή την εξέλιξη ο ελληνικός λαός έχει μόνο οφέλη, σε πολλά επίπεδα.

Δεν στέκομαι αυτή την ώρα στα λάθη, στις παραλείψεις και στην ολιγωρία των προκατόχων μας. Επισημαίνω όμως ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, μόνο ως προϊόν τυχοδιωκτισμού μπορεί να θεωρηθεί. Δεν είναι μόνο ότι “εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι!”. Αλλά και είναι αδιανόητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συστρατεύεται με τα κατάλοιπα του ακραίου εθνικισμού και του κάλπικου μεγαλοϊδεατισμού, όπως και τους νοσταλγούς της στρατοκρατίας.

Είναι αδιανόητο επίσης να εγκαταλείπει το μεσαίο μετριοπαθή χώρο, να περιφρονεί τα διεθνή στηρίγματα της χώρας, προωθώντας τη διεθνή της απομόνωση. Και είναι οι ίδιοι που δεν αντιλήφθηκαν παλιότερα αλλά ούτε και τώρα ότι δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων ο διαμελισμός της γειτονικής χώρας. Δεν κατάλαβαν ποιοι θα είχαν όφελος.

Ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω ότι υπηρέτησα επί πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της άμυνας των Βορειοανατολικών μας συνόρων. Γι αυτό είμαι σήμερα διπλά υπερήφανος και ως Έλληνας πατριώτης και ως μέλος αυτής της κυβέρνησης, επειδή προσφέραμε στον ελληνικό λαό αυτή τη συμφωνία. Ο αληθινός πατριώτης εύκολα απαντά στο ερώτημα: κομματικός τυχοδιωκτισμός ή εθνικό συμφέρον;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα να γίνει μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Γ. Κασαπίδης της ΝΔ που κατήγγειλε εσχάτη προδοσία

Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

SHARE: