Τόσκας για στρατιωτικούς: Η υποστήριξη είναι διεθνής από ΕΕ και όχι μόνο

Τόσκας για στρατιωτικούς: Η υποστήριξη είναι διεθνής από ΕΕ και όχι μόνο
Νίκος Τόσκας

"Η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει σε διμερές και διεθνές επίπεδο για να γυρίσουν οι δυο στρατιωτικοί στη χώρα μας" τόνισε στο News 24/7 ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας από την Ορεστιάδα

Να σεβαστεί έστω και τώρα τις διεθνείς συνθήκες και τις πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες για την επίλυση ανάλογων ζητημάτων κάλεσε την Τουρκία ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας από την Ορεστιάδα.

Ο κ. Τόσκας βρίσκεται στην Θράκη με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και αύριο θα είναι στην Κομοτηνή για τους εορτασμούς.

Μιλώντας στο News 24/7 και αναφερόμενος στο ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, είπε: “Για πρώτη φορά υπάρχει διεθνής υποστήριξη από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την κυριαρχία και τα συμφέροντα της χώρας. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει σε διμερές και διεθνές επίπεδο για να γυρίσουν οι δυο στρατιωτικοί στη χώρα μας. Μίλησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του ενός στρατιωτικού ενώ είδα πριν από λίγο από κοντά τον πατέρα του ανθυπολοχαγού. Απ’ ό,τι μου μετέφεραν οι γονείς που τους είδαν χθες, είναι καλά στην υγεία τους και με πολύ καλό ηθικό”.

Τέλος, ο κ. Τόσκας υπενθύμισε πως τα περιστατικά σαν κι αυτό που συνέβη με τους δύο Έλληνες, λύνονται εδώ και δεκαετίες σε χαμηλό επίπεδο και σύντομο χρόνο: “Πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες άλλα και τις πρακτικές που εφαρμόζονταν τόσα χρόνια για την επίλυση τέτοιων πολύ μικρών μεθοριακών ζητημάτων όπως αυτό. Έχω υπηρετήσει περίπου πέντε χρόνια στην περιοχή σαν στρατιωτικός και ξέρω ότι αυτά τα ζητήματα λύνονταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και σύντομο χρόνο. Έτσι θα έπρεπε να είχε γίνει και τώρα. Αυτό όμως με υπαιτιότητα της Τουρκίας δεν έγινε. Πιστεύω έστω και τώρα να εφαρμοστούν οι πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και τόσες δεκαετίες” τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα