Τουρίστες στην Ελλάδα: Το σχέδιο για την περίθαλψή τους αν χρειαστεί

Τουρίστες στην Ελλάδα: Το σχέδιο για την περίθαλψή τους αν χρειαστεί
Ζευγάρι τουριστών στην Αρχαία Αγορά (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Για την υγειονομική διαχείριση των τουριστών, όταν θα επιτραπούν τα ταξίδια, προετοιμάζονται οι αρχές. Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Στην ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας που αφορά κυρίως τα νησιά και το πως αυτά θα υποδεχθούν τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

“Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και τα νησιά ανά την Ελλάδα. Ανάλογα με το αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι. Τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, έχει νοσοκομείο, έχει κέντρο υγείας; Πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες Covid“, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του STAR.

O υπουργός πρόσθεσε ότι αυτά έρχονται να αντιστοιχηθούν με τα ξενοδοχεία μας και τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Δηλαδή, ποιο είναι το σύνολο των δωματίων σε κάθε νησί, ποια είναι η εκτιμωμένη πληρότητα που περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε “ποιος είναι ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που εργάζονται στο νησί, ποιος ο αριθμός των ιατρών του Δημοσίου και πώς αυτά έρχονται να “κουμπώσουν” και να “δέσουν” με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, με τις αεροδιακομιδές, στις οποίες βοηθάει και η Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό, σε ένα σχέδιο και ένα πλέγμα Δημόσιας Υγείας και υπηρεσιών υγείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους τουρίστες”.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα τεστ είπε ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας ήταν συνεκτικό. Όπως ανέφερε “τεστάραμε με πολύ μεγάλη προσοχή, εγκυρότητα και διαφάνεια τον ειδικό πληθυσμό, τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιβαρυμένους, αυτούς που η ιχνηλάτηση είχε δείξει τα μέλη των οικογενειών τους και τις επαφές τους και αυτό είχε μετρήσιμα αποτελέσματα μέχρι τώρα, επιτυχίας και συγκεκριμένης οργάνωσης και σχεδίου, ως προς το ποιοι απομονώνονται ή ποιοι μπαίνουν στην καραντίνα, ποια είναι τα σοβαρά περιστατικά, ποιοι πρέπει να νοσηλευτούν και το monitoring όλης αυτής της ιστορίας”.

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι “θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ με μία σωστή στρατηγική, έτσι ώστε να ξέρουμε στο υγειονομικό προσωπικό πρώτα από όλα, ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τι έχει γίνει σε σχέση με τον κορονοϊό. Αν τον έχουν περάσει ή όχι, αν έχουν αντισώματα ή όχι. Και σε ευπαθείς ομάδες, φυσικά, σε ειδικούς πληθυσμούς και όπου υπάρχουν μικροεστίες έξαρσης του ιού, θα μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα αμέσως να παρέμβουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα