Τούρκος πρέσβης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια όταν επηρεάζονται τα συμφέροντά μας

Τούρκος πρέσβης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια όταν επηρεάζονται τα συμφέροντά μας
Ο Τούρκος πρέσβης Μπουράκ Οζουγκεργκίν

"Δεν μπορείτε να εμφανίζεστε και να βάζετε ένα φράχτη στη θάλασσα και να λέτε αυτό είναι δικό μου, βγείτε έξω" τόνισε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

Στο “κόκκινο” παραμένουν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με τον πρέσβη της γείτονας χώρας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν να επιμένει στην προκλητική ρητορική.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Star, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του “δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια όταν επηρεάζονται τα συμφέροντά της”.

“Πραγματικά δε θέλουμε φασαρίες ή εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αναμένεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όταν βλέπουμε ό,τι άλλοι κάνουν και λένε πράγματα τα οποία ξεκάθαρα επηρεάζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας”, τόνισε.

Και πρόσθεσε: “Δε μπορείτε να εμφανίζεστε και να βάζετε ένα φράχτη στη θάλασσα και να λέτε αυτό είναι δικό μου, βγείτε έξω. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι πραγματικά περίπλοκο, δεν είναι λοιπόν δυνατόν να τραβήξεις μια γραμμή και να περιμένεις να είναι o τελικός διαχωρισμός δύο θαλάσσιων ζωνών”.

Ερωτηθείς για την ατζέντα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρέσβης απάντησε: “Όχι μόνο διμερή θέματα. Όχι μόνο το Αιγαίο ή θέματα των μειονοτήτων σε κάθε χώρα ή τα διάφορα τρομοκρατικά στοιχεία που έχουν βρει καταφύγιο στην Αθήνα ή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά επίσης για την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ βέβαια. Εκτιμάμε την πρόταση των Ελλήνων συναδέλφων μας να συναντηθούν οι δύο ηγέτες και είμαι χαρούμενος που είδα ότι πρόεδρος Ερντογάν δέχτηκε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα