Τούρκος υπουργός Άμυνας: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο
Ο πρώην επικεφαλής των τουρκικών ΕΔ, και νυν Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ AP

Νέες απειλές κατά Αθήνας και Λευκωσίας εξαπέλυσε η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας το δόγμα της "γαλάζιας πατρίδας".

Με νέα απειλητική ρητορική κατά Ελλάδας και Κύπρου επανέκαμψε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύοντας ότι η χώρα του “θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός έκανε νέα αναφορά στο τουρκικό δόγμα της “γαλάζιας πατρίδας”. Πρόκειται για το δόγμα σύμφωνα με το οποίο καμία ενέργεια δεν θα γίνεται ανεκτή στη θάλασσα, αν προηγουμένως δεν έχει ερωτηθεί και συμφωνήσει η Άγκυρα.

Κατά πάγια τακτική των Τούρκων αξιωματούχων όταν εξαπολύουν τις απειλές τους, υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι κατά βάση υπέρ της ειρήνης: “Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της καλής γειτονίας και της φιλίας στα 462.000 τετραγωνικά μέτρα της “γαλάζιας πατρίδας”. Αυτό δεν σημαίνει παραχώρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο”.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες απειλές είχε εξαπολύσει πρόσφατα και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιρρίπτοντας την ευθύνη της έντασης με αφορμή τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες σε Αθήνα και Λευκωσίας. “Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα