Τρίτη και Τετάρτη, σε 4 συνεδριάσεις το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση

Τρίτη και Τετάρτη, σε 4 συνεδριάσεις το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση
Στιγμιότυπο από την συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πως θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της επόμενης δόσης

Σε τέσσερεις συνεδριάσεις, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της επόμενης δόσης με πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων ενώ την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα θα συζητηθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα, της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για ένα πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε, επίσης, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ να ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, ενώ μέχρι τότε θα συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.

Δεν καθορίστηκε πάντως από τη Διάσκεψη των Προέδρων ποια από τις δύο συζητήσεις θα προηγηθεί.

Συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος    

Νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στις 8.00 το βράδυ στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μετά το συλλαλητήριο, θα ακολουθήσει συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Εξ άλλου, για την Τρίτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ καλεί “τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις”.                     

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα