Τροπολογία με διατάξεις για την αγορά από το υπουργείο Οικονομίας

O υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης
O υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης EUROKINISSI

Ρυθμίσεις για την διαφήμιση, τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και τις άδειες υπαίθριου εμπορίου.

Μια σειρά από διατάξεις σχετικά με την αγορά περιλαμβάνονται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, με τον Γιάννη Δραγασάκη να επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις «κινούνται σε θετική κατεύθυνση». Στην τροπολογία προβλέπεται η κατάργηση διατάξεων Προεδρικού Διατάγματος για την διαδικασία ανάθεσης διαφημιστικών υπηρεσιών, καθώς οι διατάξεις έχουν ήδη αλλάξει με νόμο, πλην όμως διατηρείται σύγχυση για το ποία διάταξη ισχύει. Ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι με την τροπολογία γίνεται σαφές ότι ισχύει ό,τι λέει ο νόμος 4412/2016.

Στην ίδια τροπολογία υπάρχουν αλλαγές οι οποίες σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη δίνουν ευελιξία στην διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, ώστε αυτοί να μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο πρόγραμμα αν το πρώτο πρόγραμμα δεν εκτελείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Επίσης γίνονται αλλαγές στις προϋποθέσεις για επέκταση της άδειας για το υπαίθριο εμπόριο. Η φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επέκταση της άδειας, αλλά δίνουν αυξημένη μοριοδότηση στον έμπορο που έχει αυτές τις προϋποθέσεις.

Παράλληλα, γίνεται παράταση σε διορίες που προβλέπονται από τον αναπτυξιακό νόμο. Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι την παράταση την ζητούν οι επενδυτές, καθώς είχαν δυσκολία να βρουν τους απαραίτητους πόρους, ενώ πλέον εκτιμούν ότι αυτήν την χρονική περίοδο θα είναι ευκολότερο να βρουν αυτούς πόρους καθώς καταγράφεται ανάκαμψη της οικονομίας μετά το τέλος των Μνημονίων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα.

SHARE: