Τσακαλώτος: Διανείμουμε το υπερπλεόνασμα με μόνιμα μέτρα

Τσακαλώτος: Διανείμουμε το υπερπλεόνασμα με μόνιμα μέτρα
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, δεν σκοπεύει να «ανταλλάξει» την μείωση των στόχων των πλεονασμάτων με νεοφιλελεύθερα μέτρα, ενώ επέκρινε την στήριξη της ΝΔ στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

«Αντί να περιμένουμε στο τέλος της χρονιάς, το ξοδεύουμε εκ των προτέρων με μόνιμα μέτρα. Δεν περιμέναμε να χτίσουμε την αξιοπιστία μας για να το κάνουμε, το κάνουμε τώρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με το υπερπλεόνασμα παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, δεν σκοπεύει να «ανταλλάξει» την μείωση των στόχων των πλεονασμάτων με νεοφιλελεύθερα μέτρα.

Ο Ευ. Τσακαλώτος ειρωνεύτηκε την στήριξη της ΝΔ στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν σχολιάζοντας ότι μάλλον σκοπεύει να τον εντάξει … στο πάνθεον των φιλελλήνων με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο Ευ. Τσακαλώτος θύμισε ότι ο Μ. Βέμπερ, πριν καλά-καλά τελειώσει η συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης για τα μέτρα, έσπευσε να χαρακτηρίσει το πρόγραμμα αυτό «ανεύθυνο».

“Το ΕΛΚ υποστηρίζει με συνέπεια την λιτότητα ακόμα και μετά την κρίση”

Ο Ευ. Τσακαλώτος προκάλεσε την ΝΔ να απαντήσει τι υποστηρίζει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σύγκλισης του Ευρωπαϊκού Νότου με τον Ευρωπαϊκό Βορρά, καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «υποστηρίζει με συνέπεια την λιτότητα ακόμα και μετά την κρίση».

Επίσης ο Ευ. Τσακαλώτος κάλεσε την ΝΔ να αναρωτηθεί γιατί σε όλη την Ευρώπη χάνει η Δεξιά και κερδίζει η Ακροδεξιά. Ο Ευ. Τσακαλώτος παρατήρησε ότι αυτό οφείλεται στον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα και στην ανισότητα που έχουν δημιουργήσει.

Πρόταση στον Βορίδη να τον κεράσει ουίσκι αν απαρνηθεί τον νεοφιλελευθερισμό!

Μάλιστα, ο Ευ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι πρότεινε στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη … να τον κεράσει τρία ουίσκι αν απαρνηθεί τον νεοφιλελευθερισμό! Ο Μ. Βορίδης δεν δέχτηκε κι ο Ευ. Τσακαλώτος του έδωσε συγχαρητήρια επειδή … δεν εξαγοράζεται!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα