Τσακαλώτος: “Εφικτός στόχος μια Κ.Ο. με τους 6+6”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος SOOC

Ανοιχτός σε συνεργασία με όσους αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Άνοιγμα προς την Έφη Αχτσιόγλου για την πιθανότητα συγκρότησης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτός ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση που αποχωρήσουν και οι “6+6”- έκανε επί της ουσίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με φόντο την αποχώρηση της “Ομπρέλας”, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή προτίθενται να φύγουν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος ούτως ώστε να συνεργαστούν, απάντησε:

«Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν και πρέπει να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

Σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός με την ομάδα Αχτσιόγλου και κατά πόσο θα καταστεί εφικτό να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμός, εξωτερική πολιτική, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Στόχος η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Στην επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι «είναι κοντά οι ευρωεκλογές» για ενδεχόμενο σχηματισμό νέου κόμματος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum διαλόγου…. Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες Αριστεροί αγωνιούν. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική».

Όπως πρόσθεσε, δε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ομονοήσουμε: είναι άνθρωποι που φεύγουν, είναι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδιαφέρονται. Πρέπει να δείξουμε ότι ενωμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα