Τσακαλώτος για Σόιμπλε: “Θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
INTIME

Ιδιαίτερα αυστηρός στις κρίσεις του για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O Eυκλείδης Τσακαλώτος κλήθηκε να μιλήσει για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον οποίο είχε συχνές επαφές από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας που κράτησε τέσσερα χρόνια (2015-2019).

Ο νυν βουλευτής της Νέας Αριστεράς εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και τόνισε: «Σε στιγμές που πεθαίνει ένας αντίπαλος, γιατί ήταν αντίπαλος, είναι καιρός για αναστοχασμό. Ήταν ηγέτης που κυριάρχησε στο Eurogroup για πάρα πολλά χρόνια, το Eurogroup ήταν η αυλή του, είχε χώρες-δορυφόρους. Είχε μια μεγάλη επιβολή, αλλά πρέπει να είμαστε και δίκαιοι και αυστηροί, παρά την περίσταση. Δεν θα τον κρίνει καλά η ιστορία».

Ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε λέγοντας ότι ο Σόιμπλε «ήθελε ενωμένη την Ευρώπη, ήθελε μια πολιτική ένωση, αλλά μόνο για μερικές χώρες. Εμάς μας ήθελε εκτός, και άλλες χώρες ήθελε εκτός, γιατί το όνειρό του ήταν μια πολιτική ένωση για τους λίγους.

Επίσης, ο Σόιμπλε ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού που σε μια κρίση δεν καταλαβαίνει ότι έχει αλλάξει το παράδειγμα. Ότι οι παλιές πολιτικές, οι παλιές ιδεολογίες δεν δουλεύουν και θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη».

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή άλλαξε γνώμη για την Ελλάδα, τον πίεσε η Μέρκελ και ο Ολάντ, αλλά μέχρι το α’ εξάμηνο το αφήγημά ήταν ότι είχαμε σχεδόν τελειώσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα