Τσακαλώτος: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε τις απειλητικές αφίσες, παρά την ευκαιρία που του έδωσε ο πρωθυπουργός

Τσακαλώτος: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε τις απειλητικές αφίσες, παρά την ευκαιρία που του έδωσε ο πρωθυπουργός
Ο Ε.Τσακαλώτος στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Eurokinissi

Μήπως να αλλάξει το «καταγγέλλουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται» σε «καταγγέλλουμε την βία όταν στοχεύει τους δικούς μας» αναρωτήθηκε δηκτικά ο υπουργός Οικονομικών.

Τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επέκρινε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος γιατί δεν καταδίκασε τις απειλητικές αφίσες εναντίον βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρά την ευκαιρία που του έδωσε ο πρωθυπουργός για να το κάνει. Μάλιστα, ο Ευ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε δηκτικά μήπως πρέπει να αλλάξει το «καταγγέλλουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται» σε «καταγγέλλουμε την βία όταν στοχεύει τους δικούς μας;»

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «θα πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε να μην υπάρξει παλινόρθωση του πελατειακού κράτους κι επιστροφή στην εποχή που μειώναμε φόρους μόνο για τους δικούς μας» αναφερόμενος εκτενώς στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ σε αντιπαράθεση με την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην στήριξη των «οραμάτων και προσδοκιών του κόσμου της Εργασίας».

Η “Μαύρη Οχιά” κι η στρατηγική της ΝΔ

Ο Ευ. Τσακαλώτος δεν απέφυγε ακόμα ένα από τα γνωστά του ευφυολογήματα βασιζόμενος αυτή την φορά στην επανειλημμένη αποτυχία της ΝΔ να εκτιμήσει σωστά τον χρόνο πτώσης της κυβέρνησης. Ο Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην δημοφιλή Βρετανική τηλεοπτική σειρά «Μαύρη Οχιά» παρατηρώντας ότι έχουμε να δούμε τόσο επιτυχημένη στρατηγική όσο της ΝΔ από την εποχή που ο βασιλιάς των Βίκινγκ στην «Μαύρη Οχιά» παρήγγειλε 80.000 κράνη … με το κέρατο από μέσα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα