Τσακαλώτος: 'Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές'

Greeces Finance Minister Euclid Tsakalotos meets the European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici in Brussels, Belgium on Jan. 12, 2017. /           12 , 2017.
Greeces Finance Minister Euclid Tsakalotos meets the European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici in Brussels, Belgium on Jan. 12, 2017. / 12 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Με μια ρήση του Μαρκ Τουέιν απαντά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Δημοκρατία για την "αφωνία" του. Τι ανταπαντά με τη σειρά της η αξιωματική αντιπολίτευση. Tweet με Τουέιν και από τον Βασίλη Κικίλια

Με μια ανακοίνωση της χθες η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε το γεγονός πως οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης δεν έχουν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, κατά το οποίο αποφασίστηκε η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

"Δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα", ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών έδωσε την απάντηση του με μια λιτή δήλωση του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

"Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται", λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν προσθέτει: "Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές".

Σημειώνεται ότι ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας απάντησε με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 μια βρετανική εφημερίδα έγραψε ολόκληρο επικήδειο για τον υποτιθέμενο θάνατό του.

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νέα ανακοίνωση της εντείνοντας τον επικοινωνιακό "πόλεμο". Συγκεκριμένα τονίζει:

"Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά.

Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας".

Με ρήση του Μαρκ Τουέιν, απάντησε στον κ. Τσακαλώτο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ αναρωτιέται που εξαφανίστηκαν Τσακαλώτος- Χουλιαράκης

SHARE: