Τσακλόγλου: “Άστοχη η δήλωσή μου – Ζητώ συγγνώμη”

Διαβάζεται σε 2'
Παναγιώτης Τσακλόγλου
O υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους”, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, απολογούμενος για τις δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Συγγνώμη ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Action24 για τους δικηγόρους.

Η ανάρτηση του υφυπουργού:

“Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης”.

Τι προηγήθηκε

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα κυνικός στην πρωινή εκπομπή του Action24, σχολιάζοντας τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής είπε πως “έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400”, ο κ. Τσακλόγλου του απάντησε “ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;”.

“Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα“ πρόσθεσε.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την επίμαχη δήλωση του υφυπουργού:

Η αντίδραση Κασσελάκη

Με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στον δικηγορικό κλάδο. Όπως έγραψε,

“Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας “να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”.

Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα