Τσακλόγλου: “Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;”

Διαβάζεται σε 1'
Παναγιώτης Τσακλόγλου
Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το κυνικό σχόλιο του υφυπουργού Εργασίας σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ιδιαίτερα κυνικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στην πρωινή εκπομπή του Action24, σχολιάζοντας τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής  είπε πως “έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400”, ο κ. Τσακλόγλου του απάντησε “ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;”.

“Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα πρόσθεσε.

“Πρέπει να αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες”, συνέχισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα