Τσακλόγλου: Στην Ιαπωνία, ακόμα και διευθυντικά στελέχη δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ μετά τα 60

Διαβάζεται σε 2'
Παναγιώτης Τσακλόγλου
Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

“Στην Ιαπωνία ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν στα 60 τους, και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ” δήλωσε ο κ. Τσακλόγλου, σχολιάζοντας τα υψηλά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV το βράδυ της Τρίτης (9/1).

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων Βούλας Κεχαγιά και Γιώργου Χουδαλάκη για τα υψηλά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στη χώρα μας, τα οποία ενδεχομένως να έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των νεότερων από την αγορά εργασίας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε,

“Αν θέλετε ένα παράδειγμα μιας χώρας που είναι η Ιαπωνία. Στην Ιαπωνία, ακόμα και διευθυντικά στελέχη, σταματάνε να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν στα 60 τους και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο μέχρι να φτάσουν στα όρια συνταξιοδότησης και να βγουν στη σύνταξη”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έκανε όσα περιγράφει, με τον κ. Τσακλόγλου να απαντά πως “όλα τα πράγματα είναι ζήτημα αναγκών. Αν δεν είχα χρήματα θα το έκανα; Θα το έκανα”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από 19:29 του βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακλόγλου είχε προκαλέσει ξανά έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, όταν σχολιάζοντας τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τους ελεύθερους επαγγελματίες προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους χαμηλά αμειβόμενους δικηγόρους να εργαστούν ως διανομείς, για να έχουν μεγαλύτερες απολαβές.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υφυπουργός ανακάλεσε. Μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και τώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα