Αλληλοστήριξη Ελλάδας – Τουρκίας για Σ.Α. του ΟΗΕ και Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Αλληλοστήριξη Ελλάδας – Τουρκίας για Σ.Α. του ΟΗΕ και Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών είχε στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας. Η υπόσχεση του Τσαβούσογλου και η απάντηση της Αθήνας στην υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ και ο Τούρκος ομόλογός του ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Ο Ν. Δένδιας έκανε λόγο για μια πολύ παραγωγική συνάντηση και ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του τόσο για την αλληλεγγύη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όσο και για την απόφαση της Αγκυρας να επιτρέψει την έκδοση στην Ελλάδα του πατέρα ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας.

Με τη σειρά του, ο Τούρκος υπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την επίσκεψη στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς των 7,8 και 7,5 Ρίχτερ ενώ οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στο προσεχές διάστημα.

Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν να υπάρξει αμοιβαία υποστήριξη και εξέφρασαν την ελπίδα αυτή να συνεχιστεί.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη, δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα