Τσελίκ: Προκατειλημμένες και απρεπείς οι δηλώσεις Δένδια

Τσελίκ: Προκατειλημμένες και απρεπείς οι δηλώσεις Δένδια
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

Οι δηλώσεις Δένδια θα "ξεχωρίσουν στη διπλωματική ιστορία ως παράδειγμα έλλεινης ευπρέπειας" σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚ. Κατηγορίες ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή προσπαθεί να βάλει φωτιά σε αιτούντες άσυλο.

Για αγένεια και προκατάληψη κάνει λόγο το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, σχολιάζοντας την on ain κόντρα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, o εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους την Δευτέρα (19/04) μετά από σύσκεψη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, τόνισε ότι οι “εξαιρετικά μισαλλόδοξες κατηγορίες εναντίον του έθνους μας” του Ν. Δένδια την περασμένη εβδομάδα θα ξεχωρίσουν στη διπλωματική ιστορία ως παράδειγμα έλλειψης ευπρέπειας.

Σχετικά με την πολιτική της Ελλάδας για τους αιτούντες άσυλο, ο Τσελίκ κατηγόρησε την Ελληνική Ακτοφυλακή ότι προσπάθησε να ρίξει βενζίνη σε αιτούντες άσυλο και να τους κάψει, καθώς και να ωθήσει πάνω από 80.000 αιτούντες άσυλο τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Σάββατο, η τουρκική ακτοφυλακή δήλωσε στον ιστότοπό της ότι ομάδες ακτοφυλακής στάλθηκαν για να σώσουν 41 αιτούντες άσυλο ανοιχτά της Σμύρνης, συμπεριλαμβανομένου ενός με εγκαύματα στο πόδι.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έγραψε επίσης στο Twitter ότι οι ελληνικές δυνάμεις “επιδιώκουν να κάψουν ανθρώπους, ρίχνοντάς τους βενζίνη”, δημοσιεύοντας πλάνα από έναν αιτούντα άσυλο που εξηγεί την απόπειρα καψίματός του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα