Τσίπρας για αναδρομικά: Ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε πληγές και αδικίες

Τσίπρας για αναδρομικά: Ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε πληγές και αδικίες
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Eurokinissi

Την πρώτη από μια σειρά από θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που επιτρέπει η βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας χαρακτήρισε την καταβολή των αναδρομικών ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέκρινε την ΝΔ για «στρατηγικό έλλειμμα αφηγήματος».

«Έχουμε ηθική υποχρέωση εφόσον υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις πληγές και τις αδικίες που δημιουργήσατε στον τόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή αναφερόμενος στην καταβολή των αναδρομικών και στρεφόμενος εναντίον της αντιπολίτευσης.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την «πρώτη συμβολική συνεδρίαση και ψηφοφορία», την οποία θα ακολουθήσει «μία σειρά από θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις». Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας «προειδοποίησε» περιπαικτικά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «θα λέτε «Ναι σε όλα», όπως λέγατε στα Μνημόνια», αλλά κι ότι «σύντομα θα ψηφίσετε και την μη περικοπή των συντάξεων».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αποκατάσταση αδικιών χάρη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε στην οικονομία, αλλά και γιατί «σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη διαφθορά, τη φοροαποφυγή, τη φοροασυλία». Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παροχών και σπαταλών, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους παρατηρώντας ότι «δεν πρόκειται να διαρρήξουμε την αξιοπιστία που χτίσαμε με κόπο».

“Στρατηγικό έλλειμμα αφηγήματος από τη ΝΔ”

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την κατανόησή του για την «αμηχανία» της αντιπολίτευσης. «Εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς των ένστολων, εμ δεν συμμορφωθήκατε με τις δικαστικές αποφάσεις, βγαίνετε κι από πάνω» σχολίασε δηκτικά ο Αλ. Τσίπρας σε σχέση την στάση της αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας με την λαϊκή παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε αυτήν την τακτική στο «στρατηγικό έλλειμμα αφηγήματος» της ΝΔ, η οποία εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές βασισμένη στο αφήγημα περί «τετάρτου Μνημονίου».

Αφήγημα της παραδοξολογίας οι δηλώσεις Βορίδη για τα Χριστούγεννα

Ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τι θα κάνει η ΝΔ χωρίς το αφήγημα της καταστροφολογίας σχολιάζοντας περιπαικτικά ότι μάλλον προσχωρεί στο «αφήγημα της παραδοξολογίας». Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε ειρωνικά στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη για την … κατάργηση των Χριστουγέννων. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας προέτρεψε τον Μ. Βορίδη … να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης κι «ο άλλος ο γραφικός που λέει για τα Νεφαλίμ και τα Ελ»!

Καμμένος: Το ποιός τους εμπαίζει θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες μέρες

«Το ποίος τους εμπαίζει θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες μέρες» τόνισε από την μεριά του ο υπουργός Εθν. Άμυνας Πάνος Καμμένος επικρίνοντας τις σχετικές αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια με τον οποίο είχε έντονη αντιπαράθεση. Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση το 2012 «έκλεψε από την τσέπη» των ένστολων με αντισυνταγματικό τρόπο, ενώ στην συνέχεια επιχείρησε να τους επιστρέψει μόνο το 50% και να θεωρήσει την εκκρεμότητα τελειωμένη, όπως καταγράφηκε και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα